Saturday, December 29, 2012

Day 3: Bethel University and Erzurum Gençlikspor












The Below Stories are copies from the news papers of Turkey.


http://www.erzurumgazetesi.com.tr/images/spacer.gif
Spor
http://www.erzurumgazetesi.com.tr/images/spacer.gif
http://www.erzurumgazetesi.com.tr/images/spacer.gif
Hokey’de Bethel şov
http://www.erzurumgazetesi.com.tr/images/spacer.gif
http://www.erzurumgazetesi.com.tr/images/spacer.gif
http://www.erzurumgazetesi.com.tr/images/spacer.gif
http://www.erzurumgazetesi.com.tr/images/spacer.gif



ERZURUM (İHA) - ABD’nin Bethel Universty takımı, Erzurum Gençlikspor ile hazırlık maçı yaptı. Gençlikspor, geçen sezon kendi kategorisinde ABD’nin buz hokeyindeki bir numaralı ekibine gol atma başarısı gösterdi.

Büyük Erkekler Buz Hokeyi Süper Ligi’nde zirve hesapları yapan Erzurum Gençlikspor Kulübü Buz Hokeyi Takımı,Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Bethel University takımıyla bir hazırlık maçı yaptı. Erzurum ekibi tarihinde ilk kez bir Amerikan takımı ile yaptığı hazırlık maçını 14-1 kaybetti. Erzurum’un maçtaki şerf sayısı da bir yabancı hokeyciden geldi. Erzurum Gençlikspor’un golünü Slovak oyuncu Nicholas kaydett. Aziziye Yolu’ndaki 3 Binlik Buz Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısına hızlı başlayan Bethel University takımı, üst üste bulduğu gollerle ilk periyodu 5-0 önde tamamladı. ABD'nin en iyi buz hokeyi takımlarından biri olan Coach Charlie Burggraf yönetimindeki Bethel Universty, ikinci periyotta 4 gol daha atarak farkı 9'a çıkardı. Karşılaşmanın son periyodunda seyirci desteğine rağmen istediği oyunu bir türlü sergileyemeyen ve sadece bir gol bulan Erzurum Gençlikspor Kulübü, kalesinde 5 gol daha görünce maçı 14-1 kaybetti. Erzurum’un Buz Hokeyi Süper Ligi’ndeki temsilcisi Gençlikspor’un golünü ise Slovakyalı hokeyci Nicholas’tan kaydetti. 14-1ik mağlubiyete rağmen Erzurum ekibinin geçen yıllara oranla daha büyük bir aşama kaydettiği görüldü. Maç sonunda iki takım oyuncuları birbirlerini kutlayarak buz pistinden ayrıldı.

BÜYÜK GÜÇ FARKI

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, ABD’nin Bethel Universty Takımı’nın çok tecrübeli bir ekip olduğunu ve geçen yıl ABD Üniversitelerarası Buz Hokeyi Şampiyonu olduğunu belirtti. Sonuçtan çok, bu takımla maç yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Çintimar, “Skora bakıp maçı değerlendirmemek lazım, iki takım arasında çok büyük bir güç farkı var”diye konuştu.

Çintimar,Buz Hokeyi’nde yeni bir il olmalarına rağmen, Türkiye’nin bu yolda önemli bir vizyonu haline geleceklerine inandığını belirterek, yabancı takımlarla yapılan hazırlık maçlarının sporculara önemli tecrübeler kazandırdığını söyledi.

TECRÜBE AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

ABD takımının Erzurum’da bir haftayı aşkın süre ile kamp yapacağını ve Gençlikspor ile de dört hazırlık maçı oynayacağını ifade ederek, bu tür maçların tecrübe açısından çok önemli olduğunu söyledi. Çintimar, “Bethel Universty, ABD'nin geçen yıl şampiyon olan takımı. Karşımızdaki takımın fizik, kondüsyon ve tecrübe olarak bizden üstün olduğunu gördük. Biz çocuklarımızın antrenmanlarını ve çalışmalarını daha iyi ortamlarda yapmaları için çalışıyoruz. Daha önce Gürcistan takımı buradaydı. Şimdi ABD takımı Erzurum'da ve önümüzdeki haftalarda da Rusya'dan bir takım buraya getireceğiz. Çocuklarımızın gelişmesi ve antrenmanlarla birlikte daha güçlü olması için çalışacağız. Bu tür maçlarla da sporcularımızın daha çok tecrübe kazanmalarını sağlayacağız" diye konuştu.

Bu arada oynanan hazırlık maçını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, Narmanspor Asbaşkanı Erdal Karahan ve çok sayıda davetli ile seyirci izledi.



Bu haber 2365 defa okunmuştur.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Mert Yayıncılık ve Tanıtım Ltd.Şti ERZURUM Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 





Bethel Üniversitesi buz hokeyi takımı Erzurum'da




Erzurum, ABD'nin en önemli buz hokeyi takımlarından birini ağırlıyor. 



Bulunduğu kategorinin bir numarası olarak gösterilen Bethel Üniversitesi takımı Erzurum'da kampa girdi. Erzurum'da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan 3 Binlik Buz Arena'da çalışmalarını sürdüren ABD'li hokeyciler, kısa süre içerisinde Erzurum'da gördükleri konuk severlikten memnun kaldı. 

Antrenör Charlie Burggraf nezaretinde antrenmanlar yapan ABD'li hokeyciler, kamp süresinde Erzurum'un Buz Hokeyi Süper Lig'deki temsilcisi Erzurum Gençlikspor ile hazırlık maçları oynayacak. Dünya Üniversite Kış Oyunları ile birlikte yıldızı parlayan Erzurum'da ilk kez ABD'den bir takımın kamp yapması da şehirde büyük bir heyecan yarattı.   

KAMPI ANTRENÖR KEİTH ÖNERDİ 

Erzurum Gençlikspor'un ABD'li antrenörü Mc. Adams Keith, adeta bir fahri hemşehri gibi Erzurum'a hizmet ediyor. Gençlikspor'u şampiyonluğa koşturan ve alt yapıdan yeni yıldız hokeyciler yetiştiren ABD'li çalıştırıcı Mc. Adams Keith, ABD'nin ünlü buz hokeyi takımlarından Bethel Üniverstesi kulübüne Erzurum'da kamp yapmayı önerdi. 

Behtel Üniversitesi yetkilileri de kampa sıcak baktı.  Erzurum Gençlikspor'un ABD'li Coach'u Mc. Adams Keith'in önerisi ile Erzurum'a gelen ve burada kamp yapmaya başlayanABD'li hokeyciler, çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. 

Bethel Üniversitesi'nin Coach'u Charlie Burggraf, Erzurum'da olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, "Burada hem Erzurumlular bize yardımcı oluyor. Hem de ABD'li hemşehrimiz Mc. Adams Keith, oldukça güzel bir ortamda çalışıyoruz. Kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Gençlikspor Kulübü Başkanı Memduh Ceyhan'da bizimle yakından ilgileniyor. Burada gördüğümüz misafir perverlikten ve destekteklerinden dolayı ilgililere teşekkür ediyoruz"dedi.



Buz Hokeyi Süper Liginde, (ABD)’nin 
Bethel University ile Erzurum Gençlikspor karşılaştı!

ABD’nin Bethel Universty takımı, Erzurum Gençlikspor ile hazırlık maçı yaptı. Gençlikspor, geçen sezon kendi kategorisinde ABD’nin buz hokeyindeki bir numaralı ekibine gol atma başarısı gösterdi.
Büyük Erkekler Buz Hokeyi Süper Ligi’nde zirve hesapları yapan Erzurum Gençlikspor Kulübü Buz Hokeyi Takımı, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Bethel University takımıyla bir hazırlık maçı yaptı. Erzurum ekibi tarihinde ilk kez bir Amerikan takımı ile yaptığı hazırlık maçını 14-1 kaybetti. Erzurum’un maçtaki şerf sayısı da bir yabancı hokeyciden geldi. Erzurum Gençlikspor’un golünü Slovak oyuncu Nicholas kaydett. Aziziye Yolu’ndaki 3 Binlik Buz Arena’da oynanan karşılaşmanın ilk yarısına hızlı başlayan Bethel University takımı, üst üste bulduğu gollerle ilk periyodu 5-0 önde tamamladı.
ABD’nin en iyi buz hokeyi takımlarından biri olan Coach Charlie Burggraf yönetimindeki Bethel Universty, ikinci periyotta 4 gol daha atarak farkı 9′a çıkardı. Karşılaşmanın son periyodunda seyirci desteğine rağmen istediği oyunu bir türlü sergileyemeyen ve sadece bir gol bulan Erzurum Gençlikspor Kulübü, kalesinde 5 gol daha görünce maçı 14-1 kaybetti. Erzurum’un Buz Hokeyi Süper Ligi’ndeki temsilcisi Gençlikspor’un golünü ise Slovakyalı hokeyci Nicholas’tan kaydetti. 14-1ik mağlubiyete rağmen Erzurum ekibinin geçen yıllara oranla daha büyük bir aşama kaydettiği görüldü. Maç sonunda iki takım oyuncuları birbirlerini kutlayarak buz pistinden ayrıldı.
BÜYÜK GÜÇ FARKI
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, ABD’nin Bethel Universty Takımı’nın çok tecrübeli bir ekip olduğunu ve geçen yıl ABD Üniversitelerarası Buz Hokeyi Şampiyonu olduğunu belirtti. Sonuçtan çok, bu takımla maç yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Çintimar, “Skora bakıp maçı değerlendirmemek lazım, iki takım arasında çok büyük bir güç farkı var”diye konuştu.
Çintimar,Buz Hokeyi’nde yeni bir il olmalarına rağmen, Türkiye’nin bu yolda önemli bir vizyonu haline geleceklerine inandığını belirterek, yabancı takımlarla yapılan hazırlık maçlarının sporculara önemli tecrübeler kazandırdığını söyledi.
TECRÜBE AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ
ABD takımının Erzurum’da bir haftayı aşkın süre ile kamp yapacağını ve Gençlikspor ile de dört hazırlık maçı oynayacağını ifade ederek, bu tür maçların tecrübe açısından çok önemli olduğunu söyledi. Çintimar, “Bethel Universty, ABD’nin geçen yıl şampiyon olan takımı. Karşımızdaki takımın fizik, kondüsyon ve tecrübe olarak bizden üstün olduğunu gördük. Biz çocuklarımızın antrenmanlarını ve çalışmalarını daha iyi ortamlarda yapmaları için çalışıyoruz. Daha önce Gürcistan takımı buradaydı. Şimdi ABD takımı Erzurum’da ve önümüzdeki haftalarda da Rusya’dan bir takım buraya getireceğiz. Çocuklarımızın gelişmesi ve antrenmanlarla birlikte daha güçlü olması için çalışacağız. Bu tür maçlarla da sporcularımızın daha çok tecrübe kazanmalarını sağlayacağız” diye konuştu.
Bu arada oynanan hazırlık maçını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, Narmanspor Asbaşkanı Erdal Karahan ve çok sayıda davetli ile seyirci izledi. ERZURUM (İHA)







  
Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi takımlarından Erzurum Gençlikspor Kulübü,
ABD'nin Bethel Üniversitesi takımıyla yaptığı hazırlık maçını 14-1 kaybetti.
http://www.hurriyet.com.tr/p/spacer.gif
Erzurum Gençlikspor Kulübü: 1 - Bethel Üniversitesi: 14
Erzurum Buz Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısına hızlı başlayan Bethel
Üniversitesi, üst üste bulduğu gollerle ilk periyodu 5-0 önde tamamladı.
ABD'nin en iyi buz hokeyi takımlarından biri olan Bethel Üniversitesi, ikinci periyotta
4 gol daha atarak farkı 9'a çıkardı.

Maçın son periyodunda seyirci desteğine rağmen istediği oyunu bir türlü sergileyemeyen
ve sadece bir gol bulan Erzurum Gençlikspor Kulübü, kalesinde 5 gol daha görünce maçı 14-1 kaybetti.

Müsabakayı izleyen Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yabancı takımlarla yapılan hazırlık maçlarının sporculara önemli tecrübeler kazandırdığını söyledi.
Türkiye'de buz hokeyinin gelişmesi için çaba harcadıklarını belirten Çintimar, şöyle konuştu:
“İzlediğimiz takım ABD'nin geçen yıl şampiyon olan takımı. Karşımızdaki takımın bizden bizden üstün olduğunu gördük. Bizim çocuklarımızın antrenmanlarını ve çalışmalarını daha iyi ortamlarda yapmaları için çalışıyoruz. Daha önce Gürcistan takımı buradaydı. Bugün ABD takımı Erzurum'da ve önümüzdeki haftalarda da Rusya'dan bir takım buraya getireceğiz. Çocuklarımızın gelişmesi ve antrenmanlarla birlikte daha güçlü olması için çalışacağız.”
Her türlü hakkı saklıdır.





24.12.2012 11:49:58http://www.erzurumajans.com/images/icon-clock.gifhttp://www.erzurumajans.com/images/icon-fontdown.gifhttp://www.erzurumajans.com/images/icon-font.gifhttp://www.erzurumajans.com/images/icon-fontup.gifhttp://www.erzurumajans.com/images/icon-print.gif
ABD'li hokeycilerin Erzurum çıkarması
Erzurum, bugünlerde Amerika Birleşik Devletleri’nin en önemli buz hokeyi takımlarından birini ağırlıyor.
Erzurumajans-Erzurum, bugünlerde Amerika Birleşik Devletleri’nin en önemli buz hokeyi takımlarından birini ağırlıyor. Bulunduğu kategorinin bir numarası olarak gösterilen Bethel Universty takımı Erzurum’da kampa girdi. Erzurum’da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan 3 Binlik Buz Arena’da çalışmalarını sürdüren ABD’li hokeyciler, kısa süre içerisinde Erzurum’da gördükleri konuk severlikten memnun kaldı. Antrenör Charlie Burggraf nezaretinde antrenmanlar yapan ABD’li hokeyciler, kamp süresinde Erzurum’un Buz Hokeyi Süper Lig’deki temsilcisi Erzurum Gençlikspor ile hazırlık maçları oynayacak. Dünya Üniversite Kış Oyunları ile birlikte yıldızı parlayan Erzurum’da ilk kez ABD’den bir takımın kamp yapması da şehirde büyük bir heyecan yarattı.

KAMPI KEİT ÖNERDİ

Erzurum Gençlikspor’un ABD’li antrenörü Mc. Adams Keith, adeta bir fahri hemşehri gibi Erzurum’a hizmet ediyor. Gençlikspor’u şampiyonluğa koşturan ve alt yapıdan yeni yıldız hokeyciler yetiştiren ABD’li çalıştırıcı Mc. Adams Keith, ABD’nin ünlü buz hokeyi takımlarından Bethel Universty kulübüne Erzurum’da kamp yapmayı önerdi. Behtel Universty yetkilileri de kampa sıcak baktı. Erzurum Gençlikspor’un ABD’li Coach’u Mc. Adams Keith’in önerisi ile Erzurum’a gelen ve burada kamp yapmaya başlayan ABD’li hokeyciler, çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. Bethel Universty’nin Coach’u Charlie Burggraf, Erzurum’da olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Burada hem Erzurumlular bize yardımcı oluyor. Hem de ABD’li hemşehrimiz Mc. Adams Keith, oldukça güzel bir ortamda çalışıyoruz. Kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Gençlikspor Kulübü Başkanı Memduh Ceyhan’da bizimle yakından ilgileniyor. Burada gördüğümüz misafir perverlikten ve destekteklerinden dolayı ilgililere teşekkür ediyoruz”dedi.  
Bu Haber toplam 382 defa okunmuştur.









Erzurum'da show yaptılar
ABD'nin Bethel Üniversitesi takımı Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi takımlarından Erzurum Gençlikspor Kulübü karşısında oynadığı hazırlık maçında adeta show yaparak sahadan 14-1’lik galibiyetle ayrıldı.
Erzurumajans-ABD'nin Bethel Üniversitesi takımı Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi takımlarından Erzurum Gençlikspor Kulübü karşısında oynadığı hazırlık maçında adeta show yaparak sahadan 14-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Erzurum Buz Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısına hızlı başlayan Bethel Üniversitesi, üst üste bulduğu gollerle ilk periyodu 5-0 önde tamamladı. ABD'nin en iyi buz hokeyi takımlarından biri olan Bethel Üniversitesi, ikinci periyotta 4 gol daha atarak farkı 9'a çıkardı. Maçın son periyodunda seyirci desteğine rağmen istediği oyunu bir türlü sergileyemeyen ve sadece bir gol bulan Erzurum Gençlikspor Kulübü, kalesinde 5 gol daha görünce maçı 14-1 kaybetti.
 

No comments:

Post a Comment